Informatie voor verwijzers
aanmeldingsstop miv 21 oktober 2024
Vanwege de stijging van het aantal aanmeldingen, moeten we helaas mededelen dat er vanaf 21 oktober 2024 geen nieuwe aanmeldingen meer mogelijk zijn. In januari zullen we de situatie opnieuw bekijken. Nieuws hierover wordt op deze website gepost
Aanmelding
Bij een reguliere aanmelding kan uw cliënt zelf contact opnemen met de praktijk via het contactformulier, via de mail: info@psychologenpraktijkwesterduin.nl of telefonisch via nummer 06-83327328.
Contact/overleg:
Voor overleg kunt u een mail sturen naar info@psychologenpraktijkwesterduin.nl, of bellen met 06-83327328. De assistente u dan zo snel mogelijk in contact met Rein Westerduin brengen.
Correspondentieadres:
Psychologenpraktijk Westerduin
t.a.v. Drs. R.T. Westerduin
Walter van Amersfoortstraat 36
3791 AR ACHTERVELD
of via zorgmail: psychologenpraktijkwesterduinachterveld@zorgmail.nl of 500075215@lms.lifeline.nl
Verwijzing kinderen tot 18 jaar
Kinderen uit de regio Foodvalley kunnen ook dit jaar weer naar ons doorverwezen worden.
We hebben een contract en met de gemeenten uit REGIO FOODVALLEY (Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel en Veenendaal)
Wanneer doorverwijzen?
U kunt uw patiënten doorverwijzen naar Psychologenpraktijk Westerduin, indien er sprake is van een (vermoeden van een) DSM-stoornis die past is binnen de Generalistische Basis GGZ.
Afhankelijk van de ernst van de problematiek (laag, matig of ernstig), het risico (laag tot matig), lage complexiteit en beloop van de klachten, komt de client vervolgens, op basis van diagnostiek, in aanmerking voor een behandeling kort (maximaal 5 sessies), een behandeling middel (maximaal 8 sessies) of een behandeling intensief (maximaal 12 sessies).
Als uit de intake of gedurende de behandeling blijkt dat de patiënt in een ander echelon beter op zijn plaats is, zullen wij de patiënt naar de huisarts terugverwijzen.
Voorwaarden verwijsbrief Generalistische Basis GGZ
Een voorbeeld van een verwijsbrief vindt u hier. Dit formulier kunt u uitprinten en invullen, of gebruiken als handleiding bij het opmaken van uw eigen verwijsbrief.
Maakt u zelf een verwijsbrief op dan dient u in de verwijsbrief te vermelden dat:
het gaat om een (vermoeden van een) psychische stoornis, zoals vermeld in de DSM-V.
dat u verwijst naar de generalistische basis-ggz.
Tevens dient op de verwijzing vermeld te worden:
datum verwijzing,
naam en functie van de verwijzer,
AGB-code van de verwijzer,
stempel van de praktijk en/of handtekening van de verwijzer
gegevens van de patiënt (naw-gegevens en geboorte-datum).
Als deze gegevens ontbreken, zullen wij u om om een nieuwe verwijsbrief vragen.